Het grootste eiland van Griekenland heeft alles voor een heerlijke vakantie: een bijzonder rijk erfgoed, indrukwekkende berglandschappen, prachtige stranden, charmante dorpjes en de verrukkelijke Kretenzische keuken.
Een van de meest uitdagende wandelingen
op Kreta is de Samaria kloof!
Chania en Rethymno zijn 2 charmante
havendorpjes met Griekse & Venetiaanse
elementen.
Kreta heeft net zoals in de andere delen van Griekenland een Middellands zeeklimaat. Met in de zomer temperaturen tot 29°C en in de winter temperaturen tot 13°C.
De keuken op Kreta is eenvoudig met veel groenten, fruit, brood en niet te vergeten olijfolie en olijven. Wanneer u de verschillende smaken van de Kretenze keuken wilt uitproberen, is het leuk om een keer mezes te bestellen. U krijgt dan allerlei verschillende kleine hapjes, een beetje zoals de Spaanse tapas. In de kustplaatsen kunt u overal verse vis krijgen. Enkele gerechten die u vrijwel overal op de kaart zult tegenkomen zijn mousaka, een overschotel met aubergine, gehakt en aardappel, pastÃtsio, een ovenschotel met pasta, gehakt en bechamelsaus en stifádo, een stoofschotel met rund of konijn, en een saus met kaneel, tomaat en veel ui. Meestal staan op de kaart ook diverse grillgerechten.
De beste reisperiode is van mei tot oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag.
Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.
Onze nieuwste edities van onze brochures zijn uitgekomen. Vraag uw exemplaar aan en laat u inspireren door ons vernieuw(en)d aanbod!
Vraag een brochure aan