Cancun

Luxe reizen naar Cancun

Es mágico, es México! Laat u verrassen door de mysterieuze mayacultuur en ontdek de mooiste stranden van de Caraïben.


Alles wat u moet weten over uw reis naar Cancun

Geldzaken in Cancun

Mexicaanse Peso: MXN 100 = ca. € 5,01 (apr. ‘23). In- en uitvoer van Mexicaanse Pesos is beperkt. Bij voorkeur haalt u de lokale munt of USD af bij aankomst of reist u met EUR.
Lees meer

Gastronomie in Cancun

De Mexicaanse keuken is heel divers. Van oorsprong is ze een combinatie van indiaanse en Spaanse tradities en gerechten. Doorheen de jaren is ze aangevuld met Aziatische schotels en Amerikaanse fastfood. Traditioneel Mexicaanse eten is: tortilla’s, taco’s, chilipepers, vers fruit (mango, banaan, ananas, guave en papaja), chocolade, jumiles (kevers) en chapulines (sprinkhanen). Alsook de bij ons gekende chili con carne met bruine bonen en gehakt. Bekende Mexicaanse dranken zijn natuurlijk Tequila, Tia Maria, Kahlua, pina colada, Mezcal en de biermerken Corona en Sol. Mexicaanse wijn is nog niet op een hoogstaand niveau. Momenteel bestaan er negen grote wijngebieden. Baja California is de meeste bekende. De echte kwaliteitswijnen zijn in Mexico erg prijzig.

Lees meer

Beste reisperiode naar Cancun

Voor het grootste deel van Mexico is de beste reistijd van november/december tot april. Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht in Cancun?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.