Açores

Luxe reizen naar Azoren

Deze afgelegen archipel zit vol met avontuur; het is in feite het Hawaï van de Mid-Atlantische Oceaan. Een wonderland van zinderende modderpotten, fantastische grotten en levendige kratermeren met een vulkanische oorsprong.


Alles wat u moet weten over uw reis naar Azoren

Een tip over Azoren

Voor Europese thee moet u op de Azoren zijn. En dan aan de noordkust van het eiland São Miguel, waar de enige theeplantages van het continent liggen. Al 265 jaar wordt hier thee verbouwd. Van Gorreana, het oudste theelandgoed.
Lees meer

Nog een tip over Azoren

Sete Cidades zijn 1 van de 7 natuurlijke wonderen van Portugal, het toont de groene en blauwe meren, die volgens de legende zijn gevormd uit de tranen van een herder en een prinses die een verboden liefde deelden.
Lees meer

Geldzaken in Azoren

In Portugal betaalt u met euro. Kredietkaarten en Belgische bankkaarten worden zo goed als overal aanvaard.
Lees meer

Klimaat in Azoren

De Azoren hebben een zeeklimaat. Met in de zomer temperaturen tot 25°C en in de winter temperaturen tot 16°C.
Lees meer

Gastronomie in Azoren

De keuken op de Azoren is onlosmakelijk verbonden met de verse vis en zeevruchten. Een bekende vissoort is de Cavaco kreeft. Bekende vleesgerechten zoals Cozido das Furnas, die bereid worden door de hete bronnen van het eiland. Andere typische producten van de Azoren zijn de kaas van São Jorge, de Verdelho wijn, gestoofde octopus (Polvo guisado) en de massa sovada, een soort zoete broodjes. Als dessert eet men vaak ananas of ander vers fruit.
Lees meer

Beste reisperiode naar Azoren

De beste reisperiode is van juli tot oktober, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en amper neerslag.
Lees meer
Niet gevonden wat u zocht in Azoren?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.