Bloemeneiland. Drijvende tuin. Parel van de Atlantische Oceaan. De Roepnamen van Madeira zeggen het helemaal: de schoonheid en diversiteit van het landschap zijn hier het absolute handelsmerk.
Wandel langs de hoogste toppen van o.a Pico
de Ariero. Het is een uitdagend parcours
maar het uitzicht is het dubbel en dik waard.
Geniet van de High Tea in het iconische
hotel Belmond Reid’s Palace.
Madeira heeft een Middellands zeeklimaat. Met in de zomer temperaturen tot 23°C en in de winter temperaturen tot 17°C.
Madeira
heeft een geheel eigen keuken, ze is niet te vergelijken met de keuken van het
vaste land van Portugal. De meeste gerechten zijn vrij eenvoudig. De hoofdingrediënten
zijn voornamelijk vlees (rund, varken en kip) en vis (vooral tonijn). Echte
Madeirese vleesspecialiteiten zijn espetada (rundvleesspies met knoflook en
laurier) en carne de vinho e alhos (gemarineerd varkensvlees). Een echte
visspecialiteit is De haarstaartvis (zwarte degenvis) wordt soms bereid met
gebakken banaan. Andere veel gegeten vissoorten op Madeira zijn zwaardvis,
tonijn en kabeljauw. Als dessert eet men vaak vers fruit, mangopudding of
passievruchtpudding. Bij de maaltijd drinkt men wijn, meestal Portugese.
Madeira wijn is een aperitief wijn met een alcoholpercentage van 18%. Een alternatief
is bier, op het eiland zelf brouwt men Sorte Coral.
De beste reisperiode is van juni tot november, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en amper neerslag.
Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.
Onze nieuwste edities van onze brochures zijn uitgekomen. Vraag uw exemplaar aan en laat u inspireren door ons vernieuw(en)d aanbod!
Vraag een brochure aan