Vietnam

Luxe reizen naar Vietnam

Vietnam is een land van adembenemende natuurlijke schoonheid en culturele complexiteit, van dynamische megasteden en bergstamdorpen, en is zowel exotisch als meeslepend.


Alles wat u moet weten over uw reis naar Vietnam

Een tip over Vietnam

Deze prachtige oude haven van Vietnam, kosmopolitisch Hoi An, barst van de gastronomische restaurants, hippe bars en cafés, eigenzinnige boetieks en deskundige kleermakers. Dompel u onder in de geschiedenis in de doolhofachtige steegjes.

Lees meer

Nog een tip over Vietnam

Ooit een hel op aarde voor politieke gevangenen, is Con Dao nu een hemelse bestemming met afgelegen stranden, ongerepte duikplekken en regenwouden.

Lees meer

Geldzaken in Vietnam

Vietnamese Dong: 10.000 VND = ca. € 0,36 (feb. ‘21). VND kunnen niet bij een Belgische bank aangekocht worden. Het is mogelijk om in Vietnam vreemd geld om te wisselen in Vietnamese Dong.

Lees meer

Gastronomie in Vietnam

De Vietnamese keuken heeft veel invloeden van andere landen namelijk van de Chinezen, Indiërs, Fransen en Japanners. Het eten in Vietnam is licht verteerbaar en fris van smaak door het gebruik van basis ingrediënten die niet vooraf bewerkt zijn, door de karakteristieke kruiden, een unieke wijze van bereiden en het combineren van de meest uiteenlopende smaken. De basis van een Vietnamese maaltijd is gestoomde witte rijst. Daarbij worden noedelsoep (phó), groenten, vlees, vis, kruiden en sauzen gevoegd. Spring rolls (kleine loempia's) en gestoomde rijstpannenkoekjes zijn populaire snacks. Een onmisbaar bestanddeel in de Vietnamese keuken is vissaus. In het tropische klimaat groeien fruit en groente overvloedig. Op de lokale markten vind je stalletjes met vruchten met exotische namen zoals rambutan, pomelo, mangosteen, drakenfruit en longan. Vietnam heeft een groot aantal lokale biersoorten o.a. Hanoi, Halida, Huda, Saigon Beer en 333 (uitgesproken als ba-ba-ba). Frisdranken zijn er in overvloed; natuurlijk zijn Pepsi en Cola favoriet. Vers limoensap is een heerlijk dorstlessend middel, evenals thee, die altijd en overal verkrijgbaar is en op geen enkele hotelkamer ontbreekt. Vietnamese filterkoffie is erg sterk en stroperig en heeft een mokkasmaak. Koffie is een belangrijk onderdeel geworden van elke sociale gelegenheid. Tegenwoordig is Vietnam een van de grootste exporteurs van koffie.

Lees meer

Beste reisperiode naar Vietnam

Het regenseizoen begint en eindigt in het noorden (maart t/m september) eerder dan in het zuiden (mei t/m oktober). In december t/m februari is dan ook de beste reistijd. Bovendien is de temperatuur en luchtvochtigheid dan relatief laag en dat is iets om rekening mee te houden.

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht in Vietnam?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.